Українці обирають нерухомість як засіб збереження заощаджень

16 Квітня 2014 16:42
tsn.ua

tsn.ua

Українці стали більш активно використовувати нерухомість як інструмент збереження власних коштів. Про це сказав президент Асоціації фахівців з нерухомості України Сергій Злидень, повідомляє УНН.

С.Злидень зазначив, що на вторинному ринку житла останнім часом різко впала кількість угод, що пояснюється бажанням населення зберегти свої кошти у нерухомості.

“Це сегмент, який українці використовують для збереження капіталів. І в даній ситуації він є альтернативою депозитам. Через що, багато з тих, хто має нерухомість, не хочуть поки її продавати, намагаючись таким чином зберегти свій капітал”, — зазначив С.Злидень.

Нагадаємо, 15% українців купують нове житло саме з метою зберігання коштів. Експерти наголошують на тому, що нерухомість є найкращим та найбільш ефективним механізмом зберігання та примноження коштів.

“Нерухомість постійно в ціні, так буде і надалі, оскільки житло є базовою потребою суспільства. Будь-який товар може знецінитися, але нерухомість — ніколи. Навіть у період економічних криз у будь-якій країні вартість нерухомості залишається більш-менш стабільною, а потім, за час стабілізації, навіть зростає. Тому найкращий варіант зберегти заощадження, це вкласти їх у нерухомість”, — сказав президент “Київміськбуду” Ігор Кушнір.

Джерело: eveningkiev.com