В Україні стартує тиждень іспанського кіно

15 Квітня 2014 19:53
provolyn.com

provolyn.com

П’ять найяскравіших іспанських фільмів покажуть українцям в рамках кінофестивалю. Усі вони відзначені міжнародними кінофорумами та найбільшими іспанськими нагородами в кіногалузі — Гойя та Гауді.

Відкриває “Тиждень іспанського кіно” одна з кращих іспанських комедій минулого року —“Ще три весілля” Хав’єра Руіса. Головній героїні — молодій учительці — доводиться відвідати три весілля своїх колишніх бойфрендів. Почуваючись страшенно незручно, вона просить свого колегу супроводжувати її на всіх трьох гулянках…

Найцікавіший акторський склад фестивалю — у фільмі “Чоловіки на грані” Сеска Гая. Ця драма про вісьмох чоловіків, кожен із яких у свій спосіб вирішує власні життєві дилеми, зібрала неймовірне сузір’я найвідоміших акторів іспанськомовного світу. Один бореться з кризою середнього віку. Інший збанкрутував і змушений жити разом з мамою та її кішкою. Третій через два роки після розлучення з дружиною все ще намагається повернути її.

Зокрема, ролі тут виконали Рікардо Дарін, зірка фільмів Педро Альмодовара Хав’єр Камара, іспанський секс-символ Едуардо Норієга.

Ще одна комедія фестивалю – “Моя велика іспанська сім’я” від знаного в цій країні комедійного режисера Даніеля Санчеса Аревало. Сповнений запального гумору фільм розповідає про наймолодшого з п’яти братів, котрий вирішує женитися на своїй вагітній дівчині. День весілля збігається з фіналом чемпіонату світу в ПАР. Уся країна завмерла, вболіваючи за свою футбольну команду, а п’ятеро братів розігрують найважливіші партії своїх життів.

“Білосніжка” Пабло Берхера – найтитулованіший фільм фестивалю. На батьківщині вона була визнана кращим національним фільмом сезону. Ця стрічка — шана німому кінематографу, що переносить дію відомої казки в іспанську Севілью 1920-х років з фламенко та коридою. Білосніжкою стає жінка-тореадор. Картина змагалася за нагороди Гойя у 18-ти номінаціях і перемогла в 10-тьох, зокрема, за найкращий фільм, у 2013 році.

Єдиний анімаційний фільм фестивалю – динамічний “Тед Джонс і Загублене Місто” – немов серіали про Індіану Джонса і Лару Крофт, об’єднані в один анімаційний дитячий екшн. Тед — простий чиказький будівельник, що палко мріє про неймовірні відкриття та небезпечні пригоди. Одного разу його сплутують із видатним археологом і відряджають у Перу на пошуки старовинних скарбів інків. Герой страшенно радіє, однак передчасно… “Тед Джонс і Загублене Місто” отримав у 2013 році нагороди Гауді та Гойя за найкращу анімаційну стрічку.

 Всі фільми фестивалю демонструватимуться мовою оригіналу з українськими субтитрами. Стартує тиждень іспанського кіно завтра, 16 квітня у Києві (кінотеатр “Київ”), у Львові  з 2 травня (Палац Мистецтв) та Одесі з 17 квітня (кінотеатр “Ю-Сінема”).
Джерело: Газета.ua