Вагу шкільного атестата оцінять у 60 балів

11 Квітня 2014 17:08
ukranews.com

ukranews.com

Міністр освіти і науки Сергій Квіт повідомив, що зараз триває пошук механізму, який буде застосований при нарахуванні додаткових балів під час подання заяв на вступ до вищих навчальних закладів, повідомляє Освіта.ua

“Спершу ми оголосили, що зменшимо вагу атестата до 12 балів. Але дискусія триває. Тому є пропозиція від освітян при вступі до ВНЗ збільшити вагу атестата про повну загальну середню освіту за коефіцієнтом “5” до 60 балів”, – зазначив міністр під час експертного обговорення змін до вищих навчальних закладів у 2014 році, що відбулося в Урядовому контактному центрі.

Як відомо, останніми роками для відбору абітурієнтів, які вступали до вишів України на основі повної середньої освіти, до конкурсного бала додавався середній бал шкільного атестата, розрахований за 200-бальною шкалою.

На думку багатьох освітніх експертів, така значна вага шкільного атестата мотивує існування корупційних схем у середній освіті.

Зміни до Умов прийому до вищих навчальних закладів у 2014 році будуть затверджені найближчим часом. За словами першого заступника міністра освіти і науки Інни Совсун, радикальних змін в Умовах прийому до ВНЗ не передбачається.

Вступна кампанія до вищих навчальних закладів стартує 1 липня, їй передуватиме проведення зовнішнього незалежного оцінювання, що розпочнеться 3 червня.

Джерело: eveningkiev.com