Вартість проїзду у комунальному транспорті поки не зросте

7 Квітня 2014 12:50
dt.ua

dt.ua

Столична влада не збирається піднімати плату за проїзд наступні кілька місяців.

Про це на брифінгу повідомив голова КМДА Володимир Бондаренко, передає кореспондент УНН.

За його словами, мова не йде про підняття ціни на проїзд в комунальному транспорті, а про підняття ціни у приватних перевізників, зокрема, маршрутних таксі.

“Сьогодні у приватних перевізників не відбуваються заміни рухомого складу, бо не вистачає коштів. Не вистачає коштів на паливо. Ми подивимось, чи дійсно вони мають збитки, як стверджують”,- повідомив В. Бондаренко

Щодо підняття вартості проїзду в комунальному транспорті, то, за його словами, це можливо відбудеться через кілька місяців.

“Ми поки що знаходимо можливість утримувати тарифи при низькому рівні рентабельності, але настане час, коли піднімуться тарифи на електроенергію і весь електротранспорт попаде в фінансову “яму”. Тому ми рано чи пізно зіштовхнемося з проблемою. Але поки будемо тримати ціни ще кілька місяців”,- повідомив В. Бондаренко.

Нагадаємо, нещодавно незалежним аудитором була здійснена перевірка річної фінансової звітності комунального підприємства “Київський метрополітен” за період з 1 січня до 31 грудня 2013 року. Аудит підтвердив, що збитковість підприємства спричинена невідповідністю діючого тарифу витратам на перевезення.

Джерело: Рідний Київ