Весняний декор: що зробити на Великдень з шкаралуп яєць

14 Квітня 2014 15:47
www.dnipro-ukr.com.ua

www.dnipro-ukr.com.ua

На свята, після готування страв, збирається багато шкаралуп з яєць. Зробити з них вазу, аплікацію чи весняний декор для кухні й святкового столу, радить флорист столичної студії квіткового дизайну LoraShen Даша Соколова.

“Найперше вимийте половинки шкарлупи від залишків білка й просушіть. Ячейки в яких продавались яйця теж знадобляться. В них буде стояти декор із шкаралуп”,- розказує Даша.

Кладе в дві обрізані ячейки тирсу. Можна сіно, але перед тим його треба зім’яти, щоб було м’яке й не стирчало. Зайве обрізує ножицями. Умощує в “гнізда” половинки шкаралуп й кладе в них пророщену траву. Її продають в зоомагазинах для тварин. Можна самому проростити насіння трав чи пшеницю.

“Це будуть мешканці кухні. Щоб вони ожили, ручкою малюю на папері очі й приклеюю на шкарлупу”.

У половинках шкаралуп можна посіяти розсаду помідор. Щоб не падали викласти у лоток з під яєць. Перед висадкою в ґрунт шкарлупу стискають, щоб через нею могло пробитись коріння рослини. Садять разом із шкарлупою.

“Якщо шкарлупу подрібнити, то можна зробити аплікацію. На кольоровому папері намалюйте обриси великоднього зайця чи ягняти. Змастивши клеєм посипте потолочену шкарлупу”.

Дрібні шкаралупи перепелиних яєць добре декорують горщики з вазонами.

“Можна зробити циганською голкою дірки на кінчиках яйця. Видути середину й буде порожнє яєчко для декору. Але можна й один раз, але сильно вдарити. Буде маленька вм’ятина. Акуратно відкрити й вилити яйце. Шкарлупа залишиться майже цілою”.

Перепелині шкаралупи приклеює на сіно прикріплене до згорнутого в кільце листка. Додає кілька сухих квіток й готове кільце для серветки до великоднього столу. Половинка курячого яйця встановлена у ячейку на святковому столі добре служить за вазу для дрібних квітів, гілочок розквітлої вишні.

Джерело: Газета.ua