Всі посадовці, які не підтримують антитерористичної операції, повинні піти у відставку – Томенко

14 Квітня 2014 16:49

tomenko3

Про це заявив народний депутат Микола Томенко, відповідаючи на запитання журналістів про те, як він оцінює дії влади щодо боротьби з сепаратистами на Сході України.

Відповідаючи на запитання про те, чи є рішення влади, зокрема РНБО, щодо проведення антитерористичної операції запізнілим, народний депутат погодився із цим. «Але навіть сьогодні, якщо рішення про антитерористичну операцію (а саме так Західний світ визначає дії Росії та тих, хто її підтримує, – як дії терористів, які зі зброєю в руках виступили проти територіальної цілісності української держави), ухвалене із запізненням, то воно повинне виконуватись. А ті міністри чи керівники на Сході та Півдні країни, які не виконують рішення про проведення антитерористичної операції, повинні бути невідкладно звільнені», – переконаний політик.

Якщо для цього потрібні відповідні рішення Верховної Ради, Микола Томенко вважає правильною ідею проведення закритого засідання парламенту з розглядом ситуації, що склалася, та відповідними кадровими висновками.

«Цілком очевидно, що ми маємо справу не з волевиявленням мешканців кількох областей, оскільки навіть у Донецькій області, згідно з останніми дослідженнями, лише менше 10% прихильників переходу Донеччини до складу Російської Федерації. Тому влада повинна забезпечити не лише територіальну цілісність нашої країни, а і позицію абсолютної більшості громадян Сходу та Півдня України нормально себе почувати у складі української держави», – підсумував Микола Томенко.

Джерело: tomenko.ua