З 21 по 25 квітня в Україні триватимуть Національні дні діагностики раку шкіри

18 Квітня 2014 10:44
www.varianty.net

www.varianty.net

Протягом наступного тижня відбудеться низка інформаційно-освітніх заходів, що призначені допомогти українцям боротися із захворюваннями на раки шкіри, повідомили УНН у прес-службі МОЗ.

Зокрема, 25 квітня щонайменше 700 державних і приватних клінік із усієї України безкоштовно обстежуватимуть населення на наявність меланоми та немеланомних пухлин. До проекту долучаться дерматовенерологи, онкологи, терапевти, а також офтальмологи, оскільки українці ще мало обізнані щодо існуючого ризику виникнення меланоми райдужної оболонки ока.

За словами одного із засновників лікарської ініціативи, головного дерматовенеролога МОЗ України Олександра Літуса, основною метою Національних днів діагностики раків шкіри є своєчасне інформування населення країни про даний вид захворювань, про заклади, де можливо обстежитись на наявність дерматоонкологічних захворювань.

“Цього року, незважаючи на складні суспільно-політичні обставини, ми виводимо боротьбу з раками шкіри на новий більш ефективний рівень. Спільними зусиллями ми підготували та затвердили уніфікований медичний протокол з надання первинної, вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги при меланомі. Відтепер кожен український лікар, що зіткнеться з цим захворюванням буде мати чітку настанову до конкретних ефективних дій з діагностування та лікування раку шкіри”, – підкреслив Олександр Літус.

Джерело: unn.com.ua