Збірна України розгромила Південну Корею на чемпіонаті світу з хокею

26 Квітня 2014 17:37
hcdonbass.com

hcdonbass.com

Збірна України завершила чемпіонат світу в групі “А” першого дивізіону на підсумковому 4 -му місці. Це стало можливим завдяки перемозі над Південною Кореєю в заключному поєдинку турніру. При цьому зустріч нагадувала дорогу з одностороннім рухом. Україна повністю переграла суперника. Відзначимо, що голкіпер Селіверстов відіграв прекрасний поєдинок, неодноразово рятуючи нашу команду від небезпечних кидків корейців. А кидати підопічні Назарова дозволяли суперникові досить часто.

Але сумнівів у переможця не виникало з першої до останньої хвилини матчу. З перших же секунд жовто-сині захопили ініціативу, і вже на третій хвилині Денис Ісаєнко сильним дальнім кидком реалізував першу більшість у поєдинку. Через три хвилини Шафаренко і Матерухін розіграли стіночку, яка завершилася точним кидком останнього. Ще двічі у першому періоді голкіпера Південної Кореї Парка виручав каркас воріт.

У другому періоді у ворота Парка влетіли ще три шайби. Спочатку класну комбінацію розіграли Бєлухін та Благой. Євген віддав приховану передачу Роману за воротами, а Благой, виїхавши з-за воріт, на паузі поклав на лід Парка і розстріляв вже порожні ворота. Наприкінці періоду Петрухно дальнім кидком і за допомогою рикошету вчетверте засмутив господарів, а за ним у воротах азіатської збірної розписався Шафаренко.

На третій період місце Парка у воротах Південної Кореї зайняв Сон, але й він недовго залишався “сухим” . Корейці обрізалися в чужій зоні, Тимченко і Шафаренко втекли в контратаку, а Матерухін закрив передачу Шафаренка – 0:6. Лише після цього корейці змогли розпечатати нашого воротаря. Засмутили Вадима Хунг Йонг Кім і Брок Радунске. Але і підопічні Назарова ще двічі пробивали Сона. Слідом за Матерухіним дубль оформив Благой, Торяник закинув свою першу шайбу на турнірі.

Південна Корея – Україна 2:8 (0:2, 0:3, 2:3)

шайби:

0:1 Ісаєнко (Петрухно) – 2:27 (більш.)

0:2 Матерухін (Шафаренко, Тимченко) – 5:34

0:3 Благой (Бєлухін, Падакін) – 23:01

0:4 Петрухно (Ісаєнко) – 38:05

0:5 Шафаренко (Матерухін, Наваренко) – 38:29

0:6 Матерухін (Шафаренко, Тимченко) – 41:27

1:6 Х. Й. Кім (Чанг) – 46:34

1:7 Торяник (Квітченко) – 49:01

1:8 Благой (Кугут) – 49:21

2:8 Радунске (Д. К. Лі, С. Кім) – 53:54 (більш.)

Воротарі: Парк – Селіверстов

Кидки: 30 – 37

Штраф: 6 – 6

Джерело: Газета.ua