Зубата матрьошка прийшла до асоціації, що роздає штрих-коди

9 Квітня 2014 18:28
gazeta.ua

gazeta.ua

Кілька десятків активістів руху “Бойкот російських товарів” сьогодні пікетували представництво асоціацію “ДжіЕс1 Україна”, яка займається присвоєнням штрих-кодів товарів в Україні. За даними активістів, в Україні почастішали випадки, коли товари з сусідньої країни маскують під українських штрих-код “482”.

До будівлі асоціації по вулиці Артема 26, активісти прийшли з двометровою зубатою матрьошкою озброєною гвинтівкою. Її супроводжували кілька десятків людей з плакатами про бойкот товарів з Росії. Усе дійство супроводжувалось під пісню білоруської групи Ляпіс Трубецкой – “Матрьошка”.

“Ми знаємо вже кілька випадків з тим що росіяни маскують свої товари під українські. Є прецеденти з чаєм та наприклад “снікерсами”(шоколадні батончики — Gazeta.ua). Останні вироблені в російському Нижньому Новгороді, а продаються під штрих-кодами Великої Британії та України. Ми вважаємо своїм обов’язком попередити, що у ситуації, коли частина території нашої держави окупована росіянами, ми не маємо права допустити, щоб у нас продавались їх товари. Сюди прийшли, щоб закликати керівництво асоціації не присвоювати російським товарам українські штрих-коди”, – Любов Галан, організатор перформенсу.

До активістів вийшов голова асоціації Валентин Осокольський. Запевняє, що ніколи не присвоював штрих-код 482 російським товарам.

“Зрозумійте, ми не маємо на це права за всіма статутами. До нас звертаються виробники, що базуються в Україні. Ми перевіряємо їх документи і якщо все правильно, то дозволяємо використовувати штрих-код 482. Процедура така — якщо виробництво зареєстроване в Україні, воно і отримує наш штрих-код. Якщо виробнитво стоїть у нас, але зареєстроване в Росії чи Британії — воно отримує штрих-код тої країни. Ми не перевіряємо їх після того як дали дозвіл. Якщо хтось маскується під нас то це фальсифікат”, – заявив він.

Додамо, що фасад будинку до приходу активістів уже прикрашали плакати “Слава Україні” та “”ДжіЕс1 Україна присвоює штрих-коди тільки українським виробникам”

Асоціація “ДжіЕс1 Україна” є повноправною Організацією-членом некомерційної неурядової міжнародної організації GS1. Згідно мети та принципів діяльності GS1, її офіційним представником у кожній окремій країні чи групі країн може бути лише одна національна організація, уповноважена адмініструвати всесвітню систему GS1 у межах своєї територіальної компетенції. На території України такі виключні повноваження має Асоціація “ДжіЕс1 Україна”.

Джерело: Газета.ua