Активісти в Києві протестували проти будівництва океанаріуму в зоопарку

27 Травня 2014 19:32
ridna.ua

ridna.ua

Активісти в Києві протестували проти будівництва океанаріуму в зоопарку, передає кореспондентУНН.

Біля 20 активістів зібрались біля Вищого адміністративного суду з вимогою скасувати рішення Київради, яке дозволяє будівництво океанаріуму на території столичного зоопарку. Також вони вимагали, щоб компанія- забудовник ТОВ “Подих природи” – власник столичного дельфінаріуму – відмовилась від ідеї будівництва океанаріуму.

На противагу ним біля суду також зібрались прихильники дельфінаріуму, а також батьки, діти яких проходять терапію з дельфінами, та просили суд дозволити будівництво.

Пікет відбувся перед початком другого засідання Вищого адімінстративного суду України, на якому розглядалась касаційна скарга заступника прокурора м. Києва на постанову Київського апеляційного адміністративного суду в адміністративному позові щодо відповідного рішення Київради.

Нагадаємо, раніше активісти організували пікет під стінами Шевченківської районної державної адміністрації з вимогою звільнити керівництво Київського зоопарку.

Також нагадаємо, у березні при КП “Київський зоопарк” хотіли створити громадську раду з метою реального контролю над управлінням комунальним підприємством з боку громади, реалізації проектів і громадських ініціатив небайдужих активістів щодо вдосконалення і розвитку зоопарку.

Джерело: unn.com.ua