“Автомайдан-Київ” створив “гарячу лінію” для виявлення диверсантів

3 Травня 2014 18:49
glavred.info

glavred.info

Київські автомайданівці створили спеціальну “гарячу лінію”, на яку можна повідомляти про підозрілих осіб та автомобілі, що в нинішній напруженій ситуації дасть змогу уникнути дестабілізації у столиці.

Про це на прес-конференції у суботу заявила активістка організації “Автомайдан-Київ” Світлана Фурман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Автомайдан-Київ” створив “гарячу лінію”, щоб люди озиралися навкруги і розуміли, що ситуація дуже небезпечна і в разі виявлення осіб, схожих на диверсантів, із виразним російським акцентом, озброєних або з підозрою на наявність зброї, якихось підозрілих автомобілів дзвонили на телефони “гарячої лінії”, – сказала Фурман.

Вона додала, що “Автомайдан-Київ” має миттєвий зв’язок з усіма штабами самооборони у Києві та іншими аналогічними організаціями, щоб оперативно реагувати на такого роду дзвінки.

У свою чергу активістка організації Олена Хайло повідомила, що завдяки цій “гарячій лінії” на Троєщині в Києві було виявлено 22 осіб, яких завербував “відставник із Росії”.

У розмові з кореспондентом Укрінформу вона розповіла, що про цього чоловіка повідомила жителька Троєщини, яка бачила, як протягом кількох днів він ходив у місцевий бар, де демонстративно розкидався грішми. Її також насторожив явно виражений російський акцент відвідувача і те, що він не орієнтувався ані в даному районі, ані в місті.

“Вона зателефонувала нам, а ми передали цю інформацію самообороні Троєщини. Вони за цим чоловіком стежили протягом тижня, викликали оперативну бригаду і вже потім виявилося що він, колишній військовий у відставці, громадянин Росії, завербував 22 людей. На квартирі також була виявлена зброя”, – повідомила активістка.

Джерело: ukrinform.ua