Х Київська книжкова виставка відбудеться просто неба

1 Травня 2014 09:46
pora.besaba.com

pora.besaba.com

Цьогорічна, Х Київська міжнародна книжкова виставка проводитиметься на Хрещатику просто неба.

Про це повідомила прес-служба Державного комітету телебачення і радіомовлення України, який забезпечує підготовку, організацію та проведення заходу.

“16-18 травня пройде Х Київська міжнародна книжкова виставка. Вперше вона відбудеться просто неба, на відкритому майданчику на Хрещатику біля Пасажу. У цьогорічній виставці планується участь вітчизняних та зарубіжних видавництв різних форм власності, поліграфічних та книготорговельних підприємств, дитячих літературних журналів та газет. На сьогодні зголосилися презентувати свої новинки майже 60 видавничих організацій, серед яких знані видавництва “Дніпро”, “Либідь”, “Мистецтво”, “Світ”, “Криниця”, “Видавництво Старого Лева”. Окремою експозицією будуть представлені книги, присвячені святкуванню 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка”, – зазначається в повідомленні.

У рамках проведення виставки відбудеться урочиста церемонія нагородження переможців конкурсу “Краща книга України 2013 року” та лауреатів міжнародних книжкових конкурсів.

На Хрещатику діятиме і “Літературний салон”, де любителі книги поспілкуються з відомими письменниками Іваном Драчем, Андрієм Курковим, Леонідом Горлачем, Анатолієм Качаном, Галиною Тарасю та молодими талановитими початківцями. Тут проходитимуть презентації книжкових новинок, літературні зустрічі, “круглі столи”, семінари, автограф-сесії, відкриті дискусії з питань мистецтва книги та проблем книговидання.

В рамках виставки-ярмарку планується проведення благодійної акції – передачі видань дитячим освітнім установам для поповнення їхніх бібліотечних фондів.

Джерело: ukrinform.ua