Київ повернув у свою власність іподром, на черзі — Гостинний двір

13 Травня 2014 12:10
vk.com

vk.com

Києву вдалося зберегти у комунальній власності столичний іподром, щодо Гостинного двору виграний перший суд.
Про це на брифінгу повідомив голова КМДА Володимир Бондаренко, повідомляє Українська правда.
Він розповів про схему, за якою у міста хотіли забрати іподром.
“Виявилося, що рік тому був отриманий кредит у розмірі 1 мільйон гривень для підтримки іподрому, і керівники цього підприємства не змогли повернути 846 тисячі, а виконавець вже описував майно іподрому за неповернення кредиту”, – розповів глава КМДА.
“А майно складається з 32 гектарів прекрасної землі при гарній інфраструктурі, а також 3000 квадратних метрів площі, і Київ повинен був втратити цей комплекс”, – обурився він.
Бондаренко розповів, що зараз питання вирішене і банк “Хрещатик” перекредитував підприємство, але виявилося, що до іподрому є претензії у Пенсійного фонду на суму близько 700 тисяч гривень, та податкової.
“Таким чином, нам довелося в три етапи все ж утримати це підприємство в Києві, і зараз ми працюємо над тим, щоб воно залишилося у громади”, – зазначив Бондаренко.
Крім того, виграний перший суд за формою власності Гостинного двору.
Глава КМДА заявив, що звернеться до прокуратури, щоб вона розібралася з “експертами”-реставраторами, які написали, що це не пам’ятник архітектури і замінили реставрацію на реконструкцію.
“Дві маленьких зміни в документації дали можливість вихопити цей центр з київської міської власності. Сьогодні ми вже виграли перший суд по цьому об’єкту”, – сказав він.
За словами Бондаренко, київській владі також вдалося залишити в комунальній власності Будинок актора, за магазини “Сяйво” і “Знання” йде боротьба.

Джерело: gazeta.ua