Київ провів військові навчання з БТРами та снайперами

1 Травня 2014 12:40
intvua.com

intvua.com

У ніч проти четверга у центрі Києва відбулись військові навчання. Були відпрацьовані сценарії можливого силового захоплення адмінбудівель, передає УНН з посиланням на ВВС.

Згідно зі сценарієм навчань, десять БТРів заїхали в урядовий квартал. Військові та снайпери з автоматами Калашникова також піднялись на будівлю парламенту.

В Управлінні державної охорони у середу не коментували інформацію про нічні військові навчання в Києві, які раніше анонсували в Київській міській державній адміністрації.

Голова КМДА Володимир Бондаренко запевнив, що ситуація в столиці перебуває під контролем і просить киян поставитися до навчань спокійно.

Міністерство оборони повідомило у середу, що Збройні сили не планують жодних заходів у столиці.

“Особовий склад та бойова техніка військових частин гарнізону міста Київ перебувають у пунктах постійної дислокації, розгортання їх у центрі міста не передбачається”, – йдеться у повідомленні міноборони.

“Розміщене сьогодні, 30 квітня, на офіційному інтернет-порталі Київської міської державної адміністрації повідомлення про проведення у Києві тактично-спеціальних навчань не має жодного стосунку до діяльності міністерства оборони та генерального штабу Збройних Сил України”, – додають у прес-центрі міністерства.

Голова КМДА у зверненні, що транслювалося на ТРК “Київ”, запевнив, що ситуація в Києві перебуває під контролем, і просить мешканців спокійно поставитися до навчань.

Як зазначив Бондаренко, частина того, що зараз відбувається на сході країни, переноситься і на терени столиці, – відбуваються різноманітні демонстрації, ходи, політичні заходи.

“І багато хто боїться, що станеться щось таке, що порушить їхній спокійний, мирний ритм життя в Києві. Хочу сказати, що ми повинні бути готові до всього”, – зазначив голова КМДА.

Джерело: unn.com.ua