Київська велогонка-2014 буде рекордною

29 Травня 2014 10:05
www.unian.net

www.unian.net

Міжнародна велогонка Race Horizon Park-2014, яка в рамках святкування Дня Києва в сьомий раз пройде в українській столиці, збере цього разу рекордну кількість учасників, повідомили в оргкомітеті, передає Укрінформ

“Триденна (30-31 травня і 1 червня) програма велозмагань збере більше ніж 100 тисяч учасників і глядачів. Зокрема, на головний старт – професійну гонку – зареєструвалися вже 9 українських і 13 зарубіжних команд з Польщі, Молдови, Сербії, Греції, Австрії, Словаччини, Грузії, Румунії, Італії, Німеччини і Болгарії”, – уточнили в оргкомітеті.

Відкриє програму Race Horizon Park в п’ятницю, 30 травня, символічна Велогонка Миру. Близько 150 гонщиків з Європи проїдуть вулицями Києва, таким чином висловлюючи Україні свою солідарність і підтримку. Вони залишать свої побажання миру і швидкого вирішення військових конфліктів під символічним листом, підтвердивши, що Київ – безпечне і мирне місто.

У суботу, 31 травня, відбудеться наймасштабніше спортивне змагання з 60-річною історією – традиційна велогонка на Хрещатику, яка з цього року значиться в міжнародному статусі як Race Horizon Park-2.

Цього разу з урахуванням Євромайдану вона пройде вулицями Велика Васильківська. Також іншим буде маршрут велопараду аматорів “Велодень”, який візьме старт на Софіївській площі і фінішує в парку Дружби народів.

Завершиться велосипедний вікенд у неділю, 1 червня, на вулиці Миколи Грінченка. Тут пройдуть змагання для любителів Horizon Masters Cup (чоловіки і жінки від 16 років до тих, кому за 70) і професійна міжнародна велогонка Race Horizon Park-3.

Патронатом велогонки виступила Київська міська державна адміністрація за партнерства Міністерства освіти і науки, Міністерства молоді і спорту, Департаменту освіти, науки, молоді і спорту КМДА, Федерації велосипедного спорту України і Київської міської федерації велоспорту.

Джерело: day.kiev.ua