Київське “Динамо” отримало пряму путівку у груповий етап Ліги Європи

28 Травня 2014 19:54
www.ukrinform.ua

www.ukrinform.ua

Перемога “Севільї” над “Бенфікою” у фіналі Ліги Європи УЄФА принесла київському “Динамо” пряму путівку у груповий етап наступного розіграшу.

Про це повідомляє офіційний сайт Європейського футбольного союзу.

“Перемога “Севільї” над “Бенфікою” у фіналі Ліги Європи УЄФА-2013/14 порадувала, у тому числі, і київське “Динамо”, яке завдяки цьому отримало пряму путівку у груповий етап наступного розіграшу”, – йдеться у повідомленні.

Згідно зі схемою відбору у Лігу Європи-2014/15, автоматичний пропуск у груповий етап отримують сім команд, до яких приєднаються десять клубів, що вилетіли у раунді плей-оф Ліги чемпіонів УЄФА.

Згадані сім команд – це переможці національних Кубків шести перших у таблиці коефіцієнтів УЄФА країн, а також діючий переможець турніру, якщо він не завоював автоматичну путівку у групу від своєї країни. “Севілья” саме й отримала її як п’ята команда за підсумками чемпіонату Іспанії (кубок же дістався “Реалу”).

Таким чином, з’явилося одно вакантне місце, яке відійшло володарю Кубку сьомої країни у таблиці коефіцієнтів УЄФА. Цією командою виявилося київське “Динамо”, яке посіло у першості України четверте місце і що не потрапило у Лігу чемпіонів другий сезон поспіль.

Джерело: eveningkiev.com