Лікарі-ортопеди проведуть безкоштовний огляд дітей

30 Травня 2014 12:32
analitic.ub.ua

analitic.ub.ua

У п’ятницю в Києві в районі Оболонського проспекту відбудеться благодійна акція, в ході якого лікарі-ортопеди безкоштовно оглянуть дітей на наявність у них плоскостопості.

Про це під час брифінгу повідомив ортопед-травматолог Олег Лоскутов, передає УНН.

Він розповів, що дана акція буде відбуватися протягом дня у оглядовій кімнаті торгового центру “Дрімтаун”. Огляд дітей буде безкоштовним, тому проконсультуватися у лікарів можуть всі охочі батьки. За словами О. Лоскутова, дана ідея у лікарів народилася рік тому і вже навіть була втілена у Дніпропетровську. “Подібні акції проводили у Дніпропетровську тричі з інтервалом у 2 тижні. За ці 3 дні оглянули понад 250 дітей і констатували, що тільки 7% дітей виявилися цілком здоровими (у плані захворювання хребта і нижніх кінцівок)”, – розповів ортопед-травматолог.

Він додав, що у ході огляду лікарі тільки виявляють проблему, а також дають певні рекомендації батькам щодо того, куди звертатися з проблемою.

“У нас мало уваги приділяється питанням профілактики плоскостопості. Тому ми вирішили зробити ці акції регулярними. Не виключаю, що ми будемо проводити їх кожні 3-4 місяці у Києві, а також і в інших містах країни”, – зазначив О. Лоскутов.

Джерело: eveningkiev.com