Метро у столиці може здорожчати наполовину

9 Травня 2014 10:33
zik.ua

zik.ua

Київський метрополітен наполягає на підвищенні вартості проїзду в метро щонайменше  до 3 гривень, однак столична влада вважає, що можна зберегти стару ціну, підвищивши ефективність роботи підземки.

Про це в інтерв’ю кореспондентові Укрінформу заявив голова КМДА Володимир Бондаренко.

“Вчора я проводив нараду і керівник метрополітену показав економічну таблицю розрахунку сьогоднішньої вартості проїзду – це 3 гривні 05 копійок, тобто це те, що він хоче. А ми йому розказуємо, що ви неефективно працюєте, не рахуєте гроші, які у вас там є, і ми не згодні з цим. Ми залишаємо діючу систему – 2 гривні і просимо працювати ефективніше “, – сказав Бондаренко.

На переконання голови КМДА, це можна зробити за рахунок реклами, більш ефективного використання торговельних площ і викоренення корупції.

“Там сьогодні дуже багато корупції, пов’язаної з тим, що міліція, яка мала б ощищати чи підземні переходи, просто збирає данину, і вона (торгівля. -Ред.) не приносить ніякого прибутку (метрополітену. -Ред.), – зазначив посадовець.

Він також акцентував увагу на ще одному джерелі корупції – неефективних закупівлях дороговартісного обладнання. “Я думаю, щодо цього будуть порушені кримінальні справи, тому що коли купується обладнання, як ми вчора виявили, на 35 відсотків дорожче, ніж воно є, то це десятки мільйонів”, – сказав Бондаренко.

Джерело: ukrinform.ua