Музей історії Києва охоронятимуть за чверть мільйона

19 Травня 2014 14:59
www.grani.kiev.ua

www.grani.kiev.ua

Музей історії Києва Головного управління культури і мистецтв КМДА уклав угоду з Управлінням державної служби охорони при ГУ МВС України в м. Києві на послуги безпеки. Вартість угоди складає 0,25 млн грн. Про це повідомляється у “Віснику державних закупівель”.

Послуги замовлено на 2014 рік за рахунок місцевих бюджетів.

Проведений тендер за процедурою закупівлі у одного учасника, замовник пояснив відсутністю альтернативи. Як сказано в обгрунтуванні закупівлі, Музей історії Києва відноситься до об’єктів, що підлягають обов’язковій охороні підрозділами державної охорони.

Музей історії Києва з серпня 2012 розміщується в скандально відомій будівлі по вул. Хмельницького 7. Раніше музей знаходився в Кловському палаці. Пізніше його експонати зберігалися на 4-5 поверхах Українського дому.

Недобудована будівля по вул.Богдана Хмельницького, 7 була прийнята міською владою в подарунок від відомого забудовника Вагіфа Алієва і народного депутата від Партії регіонів Вадима Столарова, які планували звести офісний центр, проте це викликало протест з боку громадськості і будівлю було передано Києву.

За даними “Вісника держзакупівель”, для облаштування Музею історії Києва в цьому приміщенні проведено тендери на придбання устаткування і будівельні роботи на загальну суму 40960000 грн.

Зараз площі нового приміщення вистачає лише для експозицій, а фонди музею й надалі зберігаються в Українському домі.

Джерело: Газета.ua