На Хрещатику просто неба відкрилася міжнародна книжкова виставка

16 Травня 2014 12:02

knigi

Х Київська міжнародна виставка розпочалася з нагородження переможців конкурсу “Краща книга України – 2013″.

Про це повідомили у прес-службі Держкомтелерадіо.

У рамках виставки — численні презентації та автограф-сесії. Зокрема, кияни та гості столиці зустрінуться з укладачами та видцями повного зібрання творів Тараса Шевченка у 12-ти томах та Шевченківської енциклопедії у 6-ти томах (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, видавництво “Наукова думка”).
Видавничий дім “Стилос” до 70-х роковин депортації кримських татар підготував нові видання: “Мы видели ад на земле…” та “Мустафа Джемилев: “На протяжении десятилетий голос крымских татар не был услышан…”, презентація яких відбудеться 17 травня о 17.00.

Відвідувачі виставки зможуть придбати й новинки від видавництва “Духовна вісь” — книги Надії Максимів “Галицький рід” та Тетяни Домашенко “Небесна сотня воїнів майдану”. Свою нову книгу “Час звіра” представить на виставці разом з видавництвом “Ярославів Вал” класик української літератури Юрій Мушкетик. А Наталія Осьмак презентуватиме книгу про батька, уродженця Миргородщини, керівника Української головної визвольної ради, надпартійного органу, який керував визвольною боротьбою УПА “Кирило Осьмак: автопортрет у листах на тлі Владімирського централу” (видавництво “Ярославів Вал”).

Крім того, на виставці продаватимуть нові книжки з автографами Івана Драча, Юрія Щербака, Ірен Раздобудько, братів Капранових та інших українських письменників.

Тут кожен знайде книгу до вподоби: прихильники серйозного читання — наукові, енциклопедичні видання, любителі гостросюжетних творів — детективи та пригодницькі романи. Для тих, хто надає перевагу незвичайним дослідженням звичайних речей, перший том “Мировой истории туалета” презентуватиме Музей історії туалету.

Велика програма підготовлена для найменшої аудиторії: у рамках дитячого проекту “Живи-читай” відбудеться зустріч з відомим рок-музикантом, ведучим та продюсером Сергієм Кузіним, презентації нових дитячих видань. Також під час виставки усі охочі зможуть взяти участь у майстер-класах з виготовлення нитяних ляльок, коників—мотанок, петриківського розпису, з авторської методики по створенню власного візерунка-оберега. Здобуті навички знадобляться дітлахам для створення своїми руками символічного голуба мира. Ця доброчинна дитяча акція відбудеться 17 травня о 14. 00 на майданчику біля Пасажу.

Цього року у Київської книжкової виставки буде свій музичний супровід.17 травня, у Всесвітній день вуличної музики, мистецька агенція “Наш Формат” та гурти “Вперше чую”, “ВоЦап” презентуватимуть для учасників книжкової виставки свої нові музичні альбоми.