На Київщині затримано серійного крадія дачних будинків

2 Травня 2014 14:50
38.mvd.ru

38.mvd.ru

У столичному регіоні працівники міліції затримали чоловіка, на рахунку якого понад два десятки крадіжок з дачних будинків у Вишгородському районі. Про це повідомляє УНН з посиланням на ВЗГ ГУМВС України в Київській області

Ще з початку року до чергової частини Вишгородського РВ ГУМВС України в Київській області почали скаржитися місцеві мешканці про крадіжки з дачних будинків, зокрема нещодавно з письмовою заявою звернулась 48-річна жінка, яка повідомила, що невідома особа викрала з її дачного будинку, який розташований в селі Глібовка, мідний кабель, бензопилу та відеокамеру. Ця подія була зареєстрована в Журналі єдиного обліку та внесена до єдиного реєстру досудових розслідувань.

В результаті оперативно-розшукових заходів днями працівники міліції встановили особу, яка підозрюється в даному кримінальному правопорушенні, ним виявився 27-річний місцевий мешканець, який раніше вже притягався до кримінальної відповідальності за крадіжки. За місцем його проживання вилучено відеокамеру, яка була викрадена з будинку заявниці.

Наразі молодика згідно ст. 208 КПК України затримано. Він обґрунтовано підозрюється у вчиненні ще близько 20 крадіжок, які були вчинені з будинків на території району упродовж 2013-2014 років.

За даним фактом слідчим відділом Вишгородського РВ ГУМВС України в Київській області відкрито кримінальне провадження передбачене ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому) яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Досудове слідство триває.

Джерело: unn.com.ua