Новий арт-об’єкт з’явився у Києві

31 Травня 2014 19:12
ukrinform.ua

ukrinform.ua

У День Києва, 31 травня, у столиці України відкрили незвичну скульптурну композицію “Режисер. Спостерігач”, присвячену всім кінематографістам, працівникам ТВ і просто творчим людям.

Відкриття пам’ятника відбулося в центрі міста, в Маріїнському парку, поблизу оглядового майданчика.

Прообразом для скульптури “Спостерігач” для авторів проекту став відомий український режисер Андрій Бенкендорф, у фільмографії якого – десятки кіно- і телефільмів, що стали улюбленими для мільйонів глядачів.

“Режисер. Спостерігач” – авторський проект, оригінальна скульптурна композиція, що існує в єдиному екземплярі. Він  складається з двох частин. Один арт-об’єкт розміщено на оглядовому майданчику Маріїнського парку. Другий – на даху будівлі вертодрому. Два арт-об’єкти розташовані на значній відстані, але працюють, як єдина композиція в просторі.

Над частиною композиції “Режисер” працював скульптор Іван Гамольський, а над “Спостерігачем” – скульптор Світлана Карунська.

Процес створення пам’ятника тривав рік: з моменту виникнення ідеї і до її втілення в матеріалі.

Скульптурна композиція створювалась зі щирим творчим підйомом й великою любов’ю, тому в авторів пам’ятника є тверда впевненість, що кожен, хто погляне в об’єктив камери “Режисера” – побачить щось незвичайне. А якщо при цьому загадати бажання – воно обов’язково здійсниться.

Джерело: ukrinform.ua