Один зі столичних під’їздів прикрасили петриківським розписом

30 Травня 2014 15:35

petrikivski rozpisСтолична майстриня Тетяна Неліна прикрасила два сходових прольоту в під’їзді свого будинку на Русанівці.

Під вікнами між поверхами стараннями майстрині розпустилися сині квіти і налилися червоним грона горобини. І все це пишність потонуло в розкішній зелені.

Крім розпису під’їзду Тетяна також прикрашає розписом парасольки та інші предмети.

Зазначимо, що останнім часом кияни все частіше прикрашають свої під’їзди і облагороджують територію навколо будинків.

Так, днями активісти у Солом’янському районі розфарбували старі облізлі лавочки в яскраві кольори веселки. На все про все у команди волонтерів з 20 чоловік пішло 2,5 години.

А талановиті мешканці будинку на просп. Гонгадзе, що на Виноградарі, прикрасили свій внутрішній дворик не тільки звичними квітами та клумбами, але і незвичайною галявиною казок. Більшість фігурок тут зроблені зі звичайних шин. Приміром, з покришки вирізаний чорний лебідь з царствено зігнутою головою і триголовий змій-горинич. Ще є мініатюрні будинкові, сидячи на пеньку, ослик і козлик, відпочивальники біля тину. Одна з наймиліших скульптур – парочка лелек, що сидить у спеціально для них зробленій гнізді.

ДОВІДКА Петриківський розпис виник на початку ХХ століття в селищі Петриківка, що в Дніпропетровській області. Родоначальником напряму вважається сільський вчитель Олександр Статива. Спочатку яскравими рослинними мотивами розписували стіни і меблі.