“Парад культур” відкрили у Києві

31 Травня 2014 19:10
mydim.ua

mydim.ua

Офіційна частина відкриття першого міжнародного фестивалю “Парад культур” пройшла в Києві на Оболоньській набережній.

Про це повідомив голова Оболоньської районної адміністрації у місті Києві Микола Тихонов під час виступу з вітальним словом, передає кореспондент Укрінформу.

“Парад культур вперше відбувається в Києві на день міста і вперше саме на Оболоні, адже це чудове місце у розумінні культури України-Русі. Ми знаємо, що в системі озер Опечень є річка Почайна, саме в ній у 988 році відбулося історичне Хрещення Русі”, – сказав Тихонов.

Він додав, що фестиваль має на меті зміцнити мир і довіру між людьми різних національностей, а також сприяти розвитку культурного обміну між країнами. “Я впевнений, якщо культури спілкуються між собою – вони не будуть воювати”, – наголосив голова РДА.

Відкриття офіційної частини фестивалю “Парад культур” розпочалося з урочистої костюмованої ходи країн-учасниць. Загалом, у костюмованому дійстві взяли участь більш ніж 20 країн-учасниць, серед яких Україна, Афганістан, Болгарія, Бразилія, Німеччина, Греція, Грузія, Ізраїль, Туреччина та інші. Вони продемонстрували індивідуальність та оригінальність костюмів, а також національний колорит своїх держав.

Друга частина фестивалю відбудеться вже завтра, 1 червня у парку “Київська Русь”. Там буде продовжено концертну програму країн-учасниць фестивалю, а також пройде чемпіонат України по середньовічному бою, де протягом дня відважні лицарі продемонструють глядачам своє вміння у бойовому мистецтві. Гостям покажуть колекцію найкращих порід коней, фестиваль кухні народів світу, де кожна країні частуватиме національними стравами, ярмарку майстрів з різних країн, а також концертну програму виступів кращих дитячих колективів України.

Джерело: ukrinform.ua