Від політичного стресу позбавлять рух і природні вітаміни

16 Травня 2014 15:11
girnyk.com.ua

girnyk.com.ua

Політичні новини останніх місяців негативно вплинули на самопочуття жителів України. Нестабільна ситуація в країні, панічні настрої, загроза війни, боязнь кризи і змін – погіршили психічне здоров’я населення. Кількість звернень за психологічною допомогою в порівнянні з минулим роком зросла на 45%, – коментують психологи.

Дієвим способом боротьби з депресією є правильний спосіб життя, в основі якого внутрішня гармонія, здорове харчування і фізичні вправи.

У першу чергу, необхідно захищатися від агресивного інформаційного середовища. Уникати великого скупчення людей, не обговорювати політичні новини, обмежити час, проведений в соціальних мережах, – рекомендують лікарі.

Особливу увагу необхідно приділити правильному харчуванню. З приходом весни потреба організму у вітамінах сильно зростає. Зміцнюйте свій імунітет вітаміном С – його багато в цитрусових фруктах, вітамінами груп В і D, які підвищують стресостійкість організму – їх багато в овочах, м’ясних і молочних продуктах. Частіше гуляйте на свіжому повітрі, тому що найбільше джерело вітаміну D – це звичайний сонячне світло.

Звичайно, ці рекомендації актуальні, якщо ви обмежите вживання продуктів і напоїв, шкідливих для здоров’я – солодкі газовані води, алкоголь, всілякі снеки і т.д.

Важливу роль в психологічному здоров’ї відіграє регулярна фізична активність. Підберіть відповідний для себе вид спорту. Наприклад, щоб емоційно розслабитися – займіться йогою або плаванням. Щоб викинути зайву енергію – бігайте, танцюйте або ходіть в тренажерний зал. Немає грошей на дорогі спортивні клуби – дістаньте з балкона старий велосипед або візьміть в притулку активне цуценя.

Для людини з ослабленим психічним станом будуть корисні і такі відомі загальнозміцнюючі засоби, як ехінацея і женьшень.

У разі тяжких психологічних розладів – не відтягуйте час, а зверніться до кваліфікованого фахівця. Правильно призначене медикаментозне лікування практично завжди дозволяє домогтися швидкого одужання навіть у “важких” випадках.

Але, прийом навіть найкращих ліків буде набагато ефективнішим, якщо пацієнт буде працювати над собою. Одужує в першу чергу той хворий, який прагне здоров’я, особливо якщо мова йде про здоров’я душевне.

Джерело: Газета.ua