Серцебиття дитини реагує на музику, яку мати слухає під час вагітності

30 Травня 2014 12:36
222

6578867.blogspot.com

Вчені стверджують, що музика може впливати на артеріальний тиск, серцевий ритм, дихання і навіть температуру тіла при нормальних умовах. А той факт, що вагітні особливо чутливі до музики, дозволяє припустити і залучення плоду.

Доктор Том Фіц програвав вагітним музичні твори, які тривали до тридцяти секунд. Виявилося, що майбутні матері дуже чутливі як до мелодійної музики, так і до дисонуючих різких перепадів в її звучанні – їх організм реагував на характер музики набагато більшими змінами пульсу, ніж у жінок з контрольної групи.

Вчені намагалися пояснити природу даного феномена. Можливо, вся справа у високому рівні гормону естрогену, який відповідає за приємні відчуття під час прослуховування музики.

Коментуючи результати досліджень, вчені заявили, що музика, на відміну від інших стресових факторів, не викликає ризикованого підвищення тиску. Реакція організму вагітних жінок на музику настільки ж динамічна, як і сама мелодія.

Також вчені встановили, що на початку третього триместру частота серцебиття плоду починає змінюватися у відповідь на знайому мелодію. А з 35-го тижня можна спостерігати рухові реакції на музику.

Джерело: gazeta.ua