«Шоколадний будинок» запрошує на презентацію книг

16 Травня 2014 18:58
uogcc.org.ua

uogcc.org.ua

Мистецький центр «Шоколадний будинок» запрошує на презентацію книг, присвячених історії та живопису Софії Київської. Захід приурочений до Міжнародного дня музеїв, який святкується 18 травня.

Так, до уваги відвідувачів будуть запропоновані два нових наукових видання про легендарну святиню України – Софію Київську, авторами яких є відомі київські вчені, багаторічні дослідники Св. Софії д.і.н., професор Надія Нікітенко і к.і.н. В’ячеслав Корнієнко.

Ці актуальні й цікаві книжки побудовані на справжніх відкриттях авторів, підготовлені на базі Інституту української археографії та джерелознавства імені М.С. Грушевського НАН України.

Монографія Н. Нікітенко і В. Корнієнка «Собор святых Софии Киевской» присвячена дослідженням численних зображень святих на стінах Святої Софії, більшість з яких визначається вперше, а монографія Н. Нікітенко «София Киевская и ее создатели: тайны истории» – ключовим і гостродискусійним проблемам: часу побудови собору, знаменитим світським фрескам й історичним персоналіям його князів-будівничих – Володимира Великого і Ярослава Мудрого та їхнім родинам.

Книги дозволяють по-новому поглянути на головні події часів християнізації Русі та отримати нові знання про головних діячів вітчизняної історії кінця Х – початку ХІ ст. Читач познайомиться з унікальними мозаїками, фресками і графіті, відчує живе дихання тієї величної доби, порине у таємничий духовний світ наших пращурів. Інтригують нові нетрадиційні підходи до дискусійних проблем нашої історії, об’єктивна, неупереджена оцінка її діячів.

Книги написані у захопливій доступній манері й розраховані на широкого читача, кожного, хто цікавиться історією і культурою Київської Русі та хоче дізнатися про неї нове, нетривіальне.

Джерело: eveningkiev.com