Сьогодні кінематографісти пікетуватимуть Адміністрацію Президента

28 Травня 2014 07:02
uapress.info

uapress.info

У середу, о 12 годині українська кінематографічна спільнота біля Адміністрації Президента проведе акцію “Повернемо додому Олега Сенцова”. Про це УНН повідомили організатори заходу.

Українська кінематографічна спілка звернулася до Олександра Турчинова з вимогою надати інформацію про визволення з російського полону громадянина України, українського патріота й кінорежисера Олега Сенцова.

“Звертаємося до Вас із приводу кричущої бездіяльності українських владних інституцій у справі визволення з російського полону громадянина України. 11 травня російська ФСБ у Сімферополі затримала Олега із абсурдним звинуваченням у нібито підготуванні терористичного акту”, – йдеться у зверненні активістів.

Вони нагадали, що публічно на захист Сенцова та з вимогою його звільнити виступила низка поважних громадських організацій, українських та закордонних, серед яких Національна спілка кінематографістів України, російський КіноСоюз, Конфедерація спілок кінематографістів країн СНД і Балтії, а також Європейська кіноакадемія.

“На жаль, жодної офіційної відповіді, жодної інформації від уповноважених російських владних органів досі не отримано.
Нині стало достеменно відомо, що Олега Сенцова вже етаповано із Сімферополя до Москви. Він у в’язниці, для нього готують суд-розправу з можливим вироком щонайменше 10 років ув’язнення. У цій загрозливій ситуації українська кіногромадськість, усі небайдужі люди обурені бездіяльністю наших владних інституцій, які не захищають жорстоко переслідуваних агресором українських громадян, патріотів Вітчизни”, – йдеться у листі кінематоргафістів.

Джерело: unn.com.ua