Сьогодні Київ обирає мера і депутатів

25 Травня 2014 08:01

kyiv 7

25 травня у Києві, як і в Україні проходять вибори. Виборчі дільниці працюють із 08:00 до 20:00.

Киянам видаватимуть чотири бюлетені – голосуємо за Президента, мера, депутатів до Київради від партій та депутатів-мажоритарників.

Яким буде вибір – це особиста справа, але зробити цей вибір, проголосувати, необхідно кожному з нас.

Дізнатися перші неофіційні результати можна завдяки екзит-полам, що оприлюднять дані після закриття дільниць о 20:00. 

У народі 25-того травня колись вшановували святого Єпіфанія, про якого говорили: “Якщо Єпіфан вранці зодяг червоний жупан, то все літо буде сухе й спекотне”.

За церковним календарем 25 травня вшановують святителя Єпіфана, святителя Германа, преподобного Діонісія, святителів Савина і Полувія.

Іменинниками 25 травня є Денис, Герман, Єпіфан.

Події у Києві 25 травня:

1889 – Ігор Сікорський, український інженер, авіаконструктор, один з піонерів авіабудівництва, «батько» світового вертольотобудування. Створив літаки «Гранд», «Русский витязь», «Илья Муромец», які поклали початок багатомоторній авіації. На літаках Сікорського були вперше здійснені рейси через Атлантичний та Тихий океани.
«Сікорський – людина, яка втілила мрію Леонардо да Вінчі» (Михайло Згуровський)

1924 — літак першого регулярного пасажирського рейсу здійснив посадку в аеропорту «Жуляни». Ця дата стала днем заснування сьогоднішнього аеропорту “Київ”.

1944 – повернувся з евакуації російський драматичний театр ім. Лесі Українки.

1991 — на Андріївському узвозі відкрився Музей однієї вулиці.

25 травня 1996 — у День Києва навпроти центрального входу до Головпоштамту встановлено знак відліку відстаней, що фіксує географічні координати та відстані до обласних центрів України та столиць — членів Всесвітнього поштового союзу, який увінчувала мармурова колона з постаттю архістратига Михаїла — покровителя Києва.

1996 — відновили пам’ятник княгині Ользі, зруйнований у 1919 році.

Джерело: Рідний Київ