Сьогодні у столиці останній дзвоник

30 Травня 2014 07:30

Disk  1 September

У Києві 30 травня у 500-ах загальносвітніх закладах прозвучить останній дзвоник.

Пора цвітіння і кохання вже прощається з нами до наступного року.

Початок травня був досить прохолодним, проте закінчення більше нагадувала літо. До речі, за повідомленням синоптиків цього року у травні випало опадів втричі більше норми, що віщує нам врожай зернових.

За церковним календарем 30 травня вшановують Апостола Андроника і святого Іунія, правовірного Іону, преподобну Єфросинію – у миру Євдокію, святителя Стефана.

Іменинниками 30 травня є Андроник, Єфросинія, Степан, Євдокія.

Події у Києві 30 травня:

1944 – відновив роботу Державний історико-культурний заповідник „Києво-Печерська лавра”. Його статус піднято до рівня першої категорії республіканського значення. Вселення на територію заповідника установ, організацій та сторонніх мешканців заборонено.

1993 — стартував перший у столиці «Пробіг під каштанами», спортивно-благодійна акції, що від того часу щороку включається до офіційної програми святкування Дня Києва.

1993 — за пропозицією керівництва Києва Федерацією футболу України започаткована нова традиція — проведення фіналу Кубка України з футболу на День Києва на НСК «Олімпійський». Володарем почесного трофею стали київські динамівці, які перемогли львівські “Карпати” з рахунком 2:1.