Столичні хостели перетворюються на гуртожитки для студентів та будівельників

23 Травня 2014 18:21
lp.edu.ua

lp.edu.ua

Через кризу хостели закриваються або ж перетворюються в гуртожитки. Ліжко-місця тут займають будівельники і студенти.

“Раніше ми не брали гостей на тривалий час. У них багато речей і вони “приватизують” простір, починають з’ясовувати стосунки. Але в останні місяці виживали тільки на долгосрочниках”, – розповіла власниця хостелу Sweet Home Юліана Толкачова. У травні вона змушена була закрити хостел – не змогла погасити орендну плату.

“Зараз мої колеги почали пускати студентів і навіть будівельників. Це єдиний спосіб вижити”, – розповіла Юліана.

Співробітник хостелу “Еврообщага” Євген підтверджує це. Каже, що їх заклад заселене під зав’язку. “В основному це робочий клас. Студенти у нас теж бувають. Очікуємо абітурієнтів з батьками”, – розповів Євген.

Крутять носом тільки в центрі. “У нас зупиняються іноземці, їм таке сусідство не потрібно”, – каже власник хостелу “Улей” Олег. Хоча ціни на готелі знизилися в два рази – Олег пропонував поселити за 70 грн, а на сайті значиться в 150 грн.

Віце-президент асоціації малих готелів і апартаментів Роман Пономаренко вважає, що перетворення хостелів в гуртожиток – єдиний спосіб зберегти хоча б частину з них:

“Туризм – в комі. У минулому році завантаженість хостелів в травні була 100%, люди просилися навіть на килимку поспати. А зараз завантаженість по Києву 10-15%”. За його словами, всі хостели зараз знизили ціни: середня ціна впала зі 165 грн/ніч до 60-70.

Джерело: Газета.ua