У Дарницькому районі розкрили ряд крадіжок “по гарячих слідах”

5 Травня 2014 09:04
exo.in.ua

exo.in.ua

Днями працівники карного розшуку столичної міліції затримали 29-річного місцевого мешканця, який вчинив крадіжку в торгівельному центрі «Алладін». Дивна поведінка чоловіка викликала підозру, тому правоохоронці вирішили простежити за ним. І не дарма. Криючись, він йшов до ломбарду, щоб здати тільки-но викрадені з магазину біжутерії речі. У подальшому було встановлено, що загальна сума поцуплених прикрас складала більш як 1200 гривень. Зловмисник скористався легковажністю продавчині і, як тільки жінка на хвилинку відволіклася на розмову по мобільному телефону, «змів» з прилавку все, до чого зміг дотягнутися, повідомляє прес-служба МВС в м. Києві.

У іншому випадку оперативники затримали 28-річного молодика, який в салоні маршрутного таксі таємно викрав із сумки 43-річної пасажирки гаманець з грошима та банківськими картками. Хлопець думав, що діє непомітно для оточуючих, однак досвідчені правоохоронці, знайомі з методами роботи кишенькових злодюжок та їхньою характерною поведінкою, вже чекали моменту, щоб затримати молодика «на гарячому».

Ще двох осіб затримано на території Дарницького району Києва після того, коли злодії, розбивши скло бокового вікна, викрали з салону автомобіля «Шкода» навігатор та гроші. Викрадені речі долучені до матеріалів кримінального провадження у якості речових доказів.

Слідчим відділом Дарницького РУ ГУМВС України в м. Києві у відношенні всіх затриманих розпочаті кримінальні провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 Кримінального Кодексу України «Крадіжка».

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Зловмисники наразі перевіряються на причетність до скоєння інших злочинів.

Джерело: eveningkiev.com