У галереї Brucie Collections відкрилась виставка американського фотографа

15 Травня 2014 18:50
yakovchuk.blogspot.com

yakovchuk.blogspot.com

У галереї Brucie Collections ( вул. Артема, 55б) з 15 травня по 6 липня буде проходити виставка «Фотографія» Стіва МакКаррі -американського фотографа, без перебільшення, легенди сучасної фотожурналістики.

Стів МакКаррі народився у 1950 році у Філадельфії, захопився фотографією під час навчання на кінематографічному факультеті в університеті штату Пенсільванія. Пропрацювавши деякий час фотожурналістом для місцевого видання, МакКаррі в якості «вільного художника» відправився в Індію. Саме ця подорож, за словами автора, навчила його спостерігати і чекати, «коли люди забудуть про фотокамеру в твоїх руках і проявиться душа».

Популярність Стіву МакКаррі принесли фоторепортажі про зіткнення загонів повстанців з урядовими військами в Афганістані, зроблені ним у кінці 70-х років, напередодні вторгнення радянських військ. Заради кадрів, що потрапили на сторінки The New York Times, і згодом облетіли весь світ, автор ризикував життям, нелегально перетинаючи пакистанський кордон і перебуваючи у зоні бойових дій. За свій репортаж, страшний і, в той же час, глибоко людяний, МакКаррі отримав золоту медаль Роберта Капі – вищу нагороду військового фотографа.

МакКаррі є членом знаменитого фотоагентства «Magnum Photos», його фотографії опубліковані у відомих виданнях, таких як Paris Match, Stern, Time, Newsweek і Life. На рахунку автора більше десяти фотографічних книг. Роботи фотографа відзначені десятками престижних нагород, кілька разів Стів МакКаррі був визнаний «Кращим фотокореспондентом року» за версією різних журналів і асоціацій, чотири рази автор займав перше місце на конкурсі World Press Photo.

Джерело: eveningkiev.com