У галереї “Мануфактура” відкрилася виставка “Кринолін і турнюр”

19 Травня 2014 17:35
manufactura-art.com

manufactura-art.com

29 квітня в арт-галереї «Мануфактура» відкрилася виставка «Кринолін і турнюр», в яку увійшли обрані експонати з колекції Музею історії моди» киянки Марини Іванової.

Назва виставки повністю відповідає змісту: її героями стали більше двох десятків дамських нарядів XIX століття з турнюрами і кринолінами – невід’ємною частиною жіночого костюма того часу. Розкішні модні ансамблі, виконані з шовку, репса, оксамиту з багатою обробкою з хутра та мережива, що колись належали європейським світським дамам. Серед експонатів є прогулянкові літні і повсякденні сукні, весільне вбрання, унікальна накидка-доломан, а також аксесуари – сумочки, капелюшки і парасольки. Експозицію доповнюють кілька дитячих образів, а також предмети вжитку – капелюшні коробки, «екрани», віяла, є навіть витончений шовковий конверт з вишивкою, що призначався для любовних листів. Кожен костюм з колекції Марини Іванової має свою унікальну історію.

«Культурні проекти відволікають від суєти і дозволяють насолодитися об’єктами мистецтва, – поділилася враженнями Наталія Березенська, керівник комунікаційної компанії FASHION-PR – партнера заходу. – Я впевнена, що відвідувачі виставки отримають величезне естетичне задоволення від її перегляду!».

Виставка діятиме до 30 червня. Адреса: Київська область, с. Ходосіївка, Обухівське шосе, щодня з 11.00 до 21.00

Джерело: eveningkiev.com