У КНУКіМ відбувся фестиваль дизайну та реклами

23 Травня 2014 18:27
osvita.ua

osvita.ua

Київський національний університет культури і мистецтв уже шість років поспіль дарує можливість молодим стилістам і дизайнерам з усіх куточків нашої країни презентувати власні креатив і талант на всеукраїнському рівні, повідомляє Освіта.ua

Творчий запал, енергійність учасників та оригінальність їхніх конкурсних робіт неймовірно вражали глядачів, що стали свідками нового, непередбачуваного етапу в історії українського мистецтва дизайну зачіски і стилю.

На мистецький форум, організований Академією перукарської майстерності і декоративної косметики КНУКіМ, завітали молоді дизайнери із Дніпропетровської, Львівської, Миколаївської, Донецької, Запорізької, Тернопільської, Вінницької, Київської областей, а також столичних професійних училищ і коледжів.

Долі конкурсантів вирішували найсправедливіші та найрішучіші судді: президент Київського національного університету культури і мистецтв Михайло Поплавський, директор Академії перукарської майстерності і декоративної косметики КНУКіМ Людмила Дихнич, генеральний директор компанії «Естель-Україна» Олексій Лєканов, арт-директор компанії «Патріс-Б’юті», ведучий і зірка шоу «Королева балу» Євгеній Калкатов, майстер стиліст міжнародного рівня Юрій Шевчук, постижер кіностудії ім. О.П. Довженка Галина Дорофеєва, а також відомий художник по гриму Олена Блажевська.

Уся програма фестивалю була розподілена на 2 конкурсних дні, протягом яких юні дизайнери демонстрували свої шедеври. Першого дня учасники представили власні роботи у номінаціях: «Весільна зачіска на манекені», «Комерційний вечірній макіяж», «Грим «Міфічні мотиви», «Комерційна чоловіча стрижка», «Комерційна жіноча стрижка». Наступний день був присвячений презентації подіумних зачісок і постижних виробів на тему «Історичні мотиви».

Офіційна церемонія нагородження переможців відбувалася на головній площі КНУКіМ. Масштабна шоу-програма поєднала професійне дефіле, вокал, танці та навіть художню гімнастику. Глядачі з неприхованим захопленням спостерігали за показами робіт провідного дизайнера, стиліста, зірки телевізійного шоу «Королева балу» Євгенія Калкатова, стилістів-дизайнерів фірми «Естель-Україна» й неймовірними за масштабами, феєричним фешн-шоу від викладачів і студентів Академії перукарської майстерності і декоративної косметики КНУКіМ.

Гран-прі фестивалю здобули відразу дві роботи! Приємно, що авторами обох переможних колекцій стали КНУКіМівці. Анна Нірець, студентка Академії перукарської майстерності і декоративної косметики КНУКіМ, вразила журі модною чоловічою стрижкою. А студенти Львівської філії КНУКіМ – унікальною колекцією «Постижний дизайн за архітектурними мотивами». Джерелом натхнення для авторів захопливих постижів – Юлії Білусяк, Юлії Рожак, Марії Рудої, Ярини Полянської, Альони Зуб, Ірини Гец, Христини Побігушко та Тетяни Ковальчук, стали українські пам’ятки культури, які включені до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Фестиваль молодих дизайнерів – це потужний вихор екстравагантних, яскравих, унікальних образів та неповторних ідей, який захопив не лише учасників, членів журі, але й глядачів

Джерело: eveningkiev.com