У Києві – День Європи

17 Травня 2014 09:13

den evropi 1

У столиці дванадцятий раз святкуватимуть День Європи.

Про це повідомили у прес-службі КМДА.

Загальноміські заходи розпочнуться об 11 годині в Національному культурно-мистецькому та музейного комплексі “Мистецький Арсенал” на вулиці Лаврській, 12.

У рамках Дня Європи відбудеться Міжнародний фестиваль мистецтв — яскраве та запальне шоу талантів за участю дитячих ансамблів, творчих колективів, юних майстрів, які презентують киянам творчість, колорит та самобутність танцювальних культур Європи та усіх областей нашої країни.

До уваги мешканців та гостей столиці — інформаційно-консультативний центр “Дискусійний клуб”. Тут усі охочі зможуть поспілкуватися з представниками посольств країн-членів Євросоюзу на актуальні теми євроінтеграції, отримати тематичну друковану продукцію пізнавального, культурного та просвітницького характерів.

Поряд з головною сценою на локації “Київ туристичний” відбудеться презентація туристичних можливостей міста. У формі різноманітних та численних презентацій, вікторин, лотерей та міні-екскурсій можна буде дізнатися про столицю України багато цікавої та корисної інформації. Поруч, у павільйоні “Українська книга”, ведучі українські видавництва представлять актуальні та цікаві книги кращих вітчизняних авторів, які можна буде одразу і придбати.

Також проходитиме низка майстер-класів із лозоплетіння, ліплення з глини, гончарного мистецтва, різьби по дереву, ковальства, розпису на батіку, орігамі.

Представники міжнародного центру BritishCouncil проведуть консультації для всіх охочих з питань навчання та спільної діяльності.

Планується участь у святкуванні Дня Європи єврокомісара з питань розширення та європейської політики сусідства Ш.Фюле та деяких європейських міністрів.

Також нагадаємо, голова КМДА В.Бондаренко зазначив, що затрати на урочистості з нагоди Дня Європи не перевищуватимуть декількох десятків тисяч гривень.