У Києві нагородили переможців “Дня музики і миру на Каховському плацдармі”

8 Травня 2014 17:19
gazeta.ua

gazeta.ua

Фестиваль “День музики і миру на Каховському плацдармі” відбувся на травневі свята в Новій Каховці. Нагороди переможцям конкурсу авторської пісні, що став однією з центральних подій фестивалю, його організатори вручили в четвер, 8 травня, в українській столиці.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу, де і пройшла церемонія, а також прес-конференція за підсумками фестивалю.

“Ми вважаємо, що пропаганда громадянського миру і міжнаціонального примирення має стати національною ідеєю. Адже коли музи співають – гармати мовчать. Хай краще люди тримають в руках гітари, ніж автомати і гранатомети. Саме тому ми вийшли з такою миролюбною місією. І фестиваль показав, що окрім негативу, який ми черпаємо з новинних стрічок, є багато такого, чим ми можемо гордитися”, – підкреслив Сергій Цигипа – керівник творчого об’єднання “Каховський плацдарм”, організатор фестивалю.

Він зазначив участь spilno.tv, стримери якого висвітлювали подію на міжнародному рівні, зокрема трансляція велася на польський фестиваль гітаристів у Вроцлаві, і вручив нагороди конкурсу авторської пісні, в якому взяли участь близько 20-ти виконавців з різних міст України, у тому числі і від Південного Сходу. Призи отримали Макс “Таврійський” з Києва, отець Костянтин з Житомира, представник групи “Комора” з Одеси, що почала свій виступ на фестивалі гімном ЄС “Ода до радості” Бетховена. Водночас Цигипа уточнив, що решта переможців вже отримала свої призи в Новій Каховці і Херсоні.

Він нагадав, що в мирній ході під українськими прапорами в “Дні музики і миру на Каховському плацдармі” взяло участь декілька тисяч людей. Його очолювали священики всіх конфесій. Частиною колони став авто-мото- і навіть коне- Майдан. Всього ж фестиваль відвідали, підтримавши його ідею, близько 10-ти тисяч людей. «А про нас говорять, що ми – Новоросія!» – обурився керівник фестивалю.

Сергій Цигипа також зазначив, що фестиваль вперше відбувся в 2010 році, але не зміг продовжитися через нестачу коштів. “Зараз, як патріоти України, ми просто не змогли стояти остронь бунтівних подій і ризикнули провести “Дні музики і миру”. Сподіваємося за підтримки місцевої влади в кінці вересня організувати на Херсоні свято молодого вина – підняти людям настрій гумористичним фестивалем “Винотавр””, – поділився він планами на майбутнє.

Джерело: ukrinform.ua