У Києві необхідно запровадити концепцію “розумне місто”

13 Травня 2014 15:19
divasanddorks.com

divasanddorks.com

Проблеми Києва сьогодні мають викорінюватися на кадровому рівні, змінюючи сервіс і відношення людей до цього сервісу, зазначив під час прес-конференції експерт Фонду “Скорочення ризиків” з питань кадрової політики Андрій Юхимець.

За його словами, у Києві потрібно ввести систему “розумне місто”.

“Змінити ситуацію в Києві можна, впровадивши так звану систему “смарт сіті”, або “розумне місто”. Зробити це треба за допомогою трьох кроків. По-перше, підвищити рівень технологій та технічних рішень, що використовуються у роботі з вдосконалення міста. По-друге, підвищити рівень кваліфікації нових співробітників Київської міської адміністрації та змінити їх ставлення до киян. По-третє – впровадити прозоре управління з відкритою для всіх киян структурою та діяльністю. При управлінні варто змінити принципи прийняття рішень по місту: залучати до всього громаду. Робити це можна буде за домогою референдуму онлайн. Це простіше, швидше і легше”, – говорить експерт.

“Всі ці технології можна придбати. Так, вони вартують чималих грошей, але окупляться за п’ять років. І це вигідніше, ніж неправильний підхід до вибору кадрів”, – вважає Юхимець.

Джерело: Газета.ua