У Києві стартує друга серія проекту “Зазираючи у вікна”

13 Травня 2014 11:54
www.ukrinform.ua

www.ukrinform.ua

У Києві на провулку Шевченка, 5 стартує друга серія проекту “Зазираючи у вікна”. Проект “Зазираючи у вікна” – цикл фотографій присвячений 200-річчю Шевченка, який у 2014 році знову став символом боротьби українського народу за кращу долю. Тому для проекту було відібрано найкращі портрети Кобзаря, написані художниками Майдану.
Додаткова інформація за телефоном: 050 1525455
Довідково:
Будівля на провулку Шевченка, 5 є пам’яткою архітектури. Вона була зведена наприкінці ХІХ сторіччя і функціонувала як прибутковий будинок. У роки незалежності перейшла на баланс Міністерства Оборони України. Належить до готеля «Козацький».
Провулок Шевченка вперше згаданий як вулиця Козьєболотна у 1834 році (від місцевості Козине болото, де проходила вулиця). У 1894 на прохання мешканців вулиці і за поданням Київського губернатора вона була перейменована в провулок Хрещатицький. З 1925 року – провулок Шевченка. У будинку навпроти, в будівлі Житницьких, з весни 1846 до свого арешту 5 квітня 1847 року, жив Тарас Григорович Шевченко.
«Київське благодійне товариство» – громадська організація, покликана шукати цікаві проекти для розвитку міста та залучати меценатів до реалізації цих проектів. Товариство існувало у столиці з 1834 до 1917 року.
У 2013 році за ініціативи небайдужих до міста киян діяльність «Київського благодійного товариства» було відновлено. Наразі за допомогою експертів з різних галузей формується база проектів, які б могли бути реалізовані у Києві за участі меценатів.

Джерело: eveningkiev.com