У Національному художньому музеї триває виставка лауреатів премії Малевича

28 Травня 2014 20:15
radiokultura.org

radiokultura.org

У Національному художньому музеї до 22 червня проходитиме виставка “Місця” – лауреатів премії ім. Каземира Малевича. На виставці представлено художні роботи трьох українських художників: Алевтини Кахідзе, Стаса Волязловського і Жанни Кадирової.

Вперше виставка “Місця” трьох лауреатів премії, заснованої у 2008 році Польським інститутом у Києві та українським фондом “Центр сучасного мистецтва”, була показана в галереї “Арсенал” (Білосток, Польща).

Алевтина Кахідзе, перша лауреатка премії в 2008 році, не тільки брала участь в українсько-польських проектах, але й ініціювала приїзд польських художників в Україну. Стас Волязловський, переможець 2010 року, під час резиденції зробив фільм, присвячений своєму польському корінню, брав участь у виставках українського мистецтва в Польщі та польського мистецтва в Україні. Жанна Кадирова, лауреатка 2012 року, також реалізувала свій проект під час перебування в резиденції.

Зазначимо, що минулої п’ятниці у PinchukArtCentre відкрилися дві виставки молодих українських художників за участю Жанни Кадирової та Алевтини Кахідзе.

Джерело: eveningkiev.com