У Подільському районі відкриється оновлена арт – галерея на Дніпрі

31 Травня 2014 08:22
art-nostalgie.com.ua

art-nostalgie.com.ua

До дня Києва в Подільському районі столиці відкриється оновлена «Арт – галерея під відкритим небом» на Дніпрі. Власне, галерея, як мистецький заклад працює вже майже рік і є прикладом приватного мистецького інвестиційного проекту, який має за мету створення нової зони відпочинку та мистецького паломництва для киян та гостей столиці, а також підтримку молодих фотографів та інших митців в показі та реалізації їхніх творчих надбань. Арт-галерея під відкритим небом – це відкритий майданчик між першим та другим причалом по Набережно-Хрещатицькій вулиці та аркою Гаванського мосту.

Свого часу ця арка слугувала притулком для безхатченків та наркоманів. Завідувач відділом культури та туризму Подільської РДА Людмила Сабардіна пригадує, що з початком реалізації проекту, з причалу було вивезено 16-ть камазів сміття, очищено спуски до Дніпра та сам простір між причалами. Відтоді територія почала набувати ознак цивілізації: тут проводяться молодіжні дискотеки та виставки молодих митців. «Для нас важливо те, що з відкриттям цього об»єкту Київ отримає унікальну, постійно діючу, виставкову локацію під відкритим небом для сучасних, молодих митців, які тільки починають торувати свій шлях до вершин визнання. Ще один плюс проекту, це облаштування великого простору та догляд за прилеглою територією між причалами», – каже Людмила Сабардіна.

Сьогодні, з власником галереї і фотохудожником Олександром Ктітарчуком та з тим, як тривають підготовчі роботи, познайомився голова Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Ярослав Войтович. Він зазначив, що таке несподіване рішення у використанні міського простору не тільки створить новий туристичний осередок на Подолі, а й забезпечуватиме благоустрій та догляд території, яка до цього часу використовувалася не за призначенням. «Загалом, реалізація подібних мистецький проектів в галузі культури, готельно-туристичному бізнесі, в містобудуванні дозволяє не тільки, органічно доповнювати обличчя старого Подолу, а й залучати значні інвестиційні кошти, котрі працюватимуть на благо киян», – сказав очільник району.

Сам Олександр Ктітарчук стверджує, що популярність таких галерей полягає в декількох причинах, серед яких – демократизм місця розташування: міські ландшафти – не музей та не майстерня художника куди вхід або дорогий, або обмежений. Такі мистецькі центри дозволяють людям, далеким від творчої професії, здійснювати нагляд за процесами, які відбуваються в мистецтві. Такі галереї виконують потужну освітню та просвітницьку функцію посеред широких мас населення. Подібні експозиції постійно оновлюються – тому вони завжди знаходяться в центрі уваги громадськості.

Джерело: eveningkiev.com