У Пирогово проведуть День дитячої творчості

27 Травня 2014 07:20
about-ukraine.com

about-ukraine.com

1 червня 2014 року Національний музей народної архітектури та побуту України проводитиме свято «День дитячої творчості», в якому візьмуть участь дитячі фольклорні колективи, гуртки та студії народного мистецтва – вишивки, писанкарства, гончарства (ліплення), витинанки, декоративного розпису, різьблення по дереву, художньої обробки шкіри, лозоплетіння, соломкоплетіння, виготовлення українських народних інструментів та ін.

Художні школи представлятимуть картини юних митців на різноманітну тематику, а також – художній розпис на склі, скульптуру, художнє ковальство. За допомогою майстрів, що проводитимуть майстер класи, можна долучитися до створення зразків народного мистецтва – рушників, писанок, кошиків та ін., поспілкуватися з авторами витворів та керівниками гуртків та студій, придбати щось на згадку.

Пісенну, танцювальну та усну народну творчість різних регіонів України представлять дитячі фольклорні колективи з Києва, Київщини, Житомирщини, Львівщини, Чернігівщини: «Вербиченька», «Намистечко», «Візерунок», «Гучок», «Шик» та багато ін. Їхній репертуар, окрім українського фольклору, включає пісні і танці народів світу, номери сучасного спортивно-танцювального мистецтва та ін.

Свято розпочнеться об 11 годині на Співочому полі (експозиція «Середня Наддніпрянщина та Південь України»).

Джерело: eveningkiev.com