У столиці орудують тролейбусні “щипачі”

29 Травня 2014 19:43
molbuk.ua

molbuk.ua

Останніми днями працівниками оперативно-пошукового відділу столичного карного розшуку, в ході відповідних заходів, спрямованих на попередження та розкриття злочинів на території м. Києва, було проведено кілька подібних затримань, інформує ВЗГ ГУМВС України в м. Києві.

В салоні 8-го тролейбусу, на зупинці “Стадіон”, було затримано 38-річного неодноразово судимого киянина, який серед білого дня викрав з сумки однієї з пасажирок гаманець з грошима, золотим ланцюжком та банківськими картками. Речові докази крадіжки в нього вилучено, самого крадія доставлено до Солом’янського РУ міліції для прийняття рішення згідно чинного законодавства. Матеріали за фактом злочину зареєстровано у журналі Єдиного обліку.

Невдовзі попався на рік старший від нього тролейбусний “щипач”, у маршруті №18, на зупинці “Глибочицька”. Той саме витяг з сумки громадянки гаманець з грошима та банківськими картками. Загальний збиток пасажирки, аби злодійська операція скінчилася вдало, становив би доволі велику суму. Натомість крадене було вилучено, а сам крадій відправився у супроводі оперативників до Шевченківського райуправління міліції.

Іншого дня затримано 27-річного мешканця Оболоні, який ввечері, перебуваючи в тролейбусі 27-го маршруту, на зупинці “Парк відпочинку”, що на вулиці Олени Теліги, викрав з жіночої сумки дорогий мобільний телефон. Затримання було проведено професійно, тож злодій не встиг викинути крадену річ. Телефон було в нього вилучено за додержанням вимог закону. Матеріали зареєстровано до Єдиного обліку Шевченківського РУ міліції.

images5.jpgТрохи раніше його одноліток прослідкував, що власник авто “Деу Ланос”, припаркувавши свій транспортний засіб на вулиці Зоологічній, покинув його, не зачинивши. Лише кілька секунд знадобилося зловмисникові, щоб позбавити необачного водія цінного айпеда. Проте, пильність виявили працівники ОПВ, і зникнути зі здобиччю злодієві не вдалося. Айпед було вилучено, матеріали зареєстровано до Єдиного обліку Шевченківського РУ міліції.

Джерело: eveningkiev.com