У столиці пройде День Вуличної Музики

13 Травня 2014 11:14

muziki

17 травня в Україні вперше відбудеться День Вуличної Музики.

Разом з Вільнюсом і Тбілісі, Ригою та Амстердамом, Копенгагеном та іншими містами Європи наша країна приєднається до міжнародної ініціативи, повідомляє “Вечірній Київ”.

День Вуличної Музики – масштабний проект, який об’єднує не лише Київ, а й всю Україну. Свою участь вже підтвердили Львів, Івано-Франківськ, Харків, Одеса, Дніпропетровськ, Ужгород, Переяслав-­Хмельницький, Тернопіль та Чернівці. Це не тільки свято музики, а й в цілому тріумф культури вулиць.

Щороку, у третю суботу травня, сотні виконавців найрізноманітніших музичних стилів збираються разом у центрі своїх міст, щоб подарувати жителям та гостям міста частинку своєї душі, настрою та наповнити повітря атмосферою злагоди та добра.

17 травня у Києві музика звучатиме звідусіль: від Хрещатику до Грушевського, від Михайлівської до Софіївської площі, від Пейзажної Алеї та Андріївського узвозу до парку Шевченка. Рок, класична музика, фольклорні виконавці та інші. Окрім цього, у цей день буде встановлено декілька майданчиків з фортепіано, на яких зможе зіграти кожен бажаючий.

Біля Історичного музею буде функціонувати дитячий майданчик із широкою програмою для найменших гостей фестивалю. Це і майстер-­класи з танців та гри на музичних інструментах, фантастичний планетарій, та багато іншого. Пригощатимуть кулінари та ресторатори на спеціально організованих фудкортах, а місцеві хендмейд­майстри здивують своїми незвичайними виробами.