У столиці стартує фестиваль “Британський театр у кіно”

26 Травня 2014 16:42
www.kievkino.com.ua

www.kievkino.com.ua

27 травня о 19:00 кінотеатр “Київ” запрошує на показ вистави “Коріолан”, інформує Моє Місто.

Британська Рада в Україні та арт-об’єднання CoolConnections представляють фестиваль “Британський театр у кіно”, який стартував 25 березня у Києві, Харкові, Дніпропетровську, Донецьку та Одесі.

Коріолан / Coriolanus

Великобританія 2014, 189 хв.

Режисер: Джозі Рурк

У ролях: Том Хіддлстон, Марк Ґетісс, Дебора Файндлей, Хедлі Фрейзер, Пітер Де Джерсі.

Постановка театру “Донмар” (Donmar Warehouse)

П’єса Уільяма Шекспіра

Художник: Люсі Осборн

Композитор: Майкл Брюс

Коли Тулл Авфідій, полководець вольськів, вирішує напасти на Рим, місто закликає на допомогу свого героя і захисника – Кая Марція. Для того щоб завадати втіленню ворожих планів, Кай Марцій вирушає у військовий похід. Він здобуває перемогу у битві з ворогом та одержує прізвисько Коріолан за назвою завойованого ним міста. Однак після битви Коріолан дізнається, що у нього все ще залишилися недоброзичливці – і цього разу у Римі.

Джозі Рурк – третій художній керівник театру “Донмар” (з 2012 року). Також режисер численних театральних постановок, серед яких – вистава 2011 року “Багато галасу з нічого” за п’єсою Уільяма Шекспіра з Девідом Теннантом і Кетрін Тейт у головних ролях.

Том Хіддлстон відомий глядачу завдяки фільмам “Тор” (Thor, 2011), “Месники” (The Avengers , 2012), “Опівночі в Парижі” (Midnight in Paris, 2011), “Бойовий кінь” (War Horse, 2011), “Виживуть тільки коханці” (Only Lovers Left Alive, 2013) і телесеріалу BBC “Порожня корона” (The Hollow Crown, 2012). У театрі “Донмар” грав у двох виставах: у 2007 року – в “Отелло” за п’єсою Уільяма Шекспіра, в 2008 – в “Іванові” за п’єсою Антона Чехова.

Вистава демонструється англійською мовою з українськими субтитрами.

Джерело: eveningkiev.com