У столиці виявили потужний конвертаційний центр

22 Травня 2014 16:38
ogo.ua

ogo.ua

Співробітниками оперативного управління ГУ Міндоходів у м. Києві припинено діяльність потужного «конвертаційного центру», до складу якого входили 5 «фіктивних» підприємств, зареєстрованих на підставних осіб. На рахунки підконтрольних спритникам суб’єктів господарювання від підприємств м.Києва та ряду областей України надходили значні суми грошових коштів, які згодом переводились у готівку, інформує прес-служба Міндоходів у м. Києві.

За попередніми оцінками фахівців за період існування «конвертаційного центру» обсяг «проконвертованих» коштів склав майже 100 млн. грн., внаслідок чого завдано інтересам держави збитків близько 16 млн. гривень.

Під час проведення обшуків оперативниками було вилучено готівкових коштів у сумі 415 тис.грн. та 11,5 тис.доларів США, комп’ютерна техніка та первинна бухгалтерська документація, переписку із замовниками та чисті бланки з печатками фіктивних фірм.

Наразі розпочато проведення слідчих дій щодо підприємств реального сектору економіки, які скористались незаконними послугами.

За словами виконуючого обов’язки першого заступника начальника ГУ Міндоходів у м.Києві – начальника слідчого управління фінансових розслідувань (заступника начальника Головного слідчого управління фінансових розслідувань Міндоходів України) Івана Куценко детінізація економіки та ліквідація конвертаційно-транзитних груп – один з головних пріоритетів у роботі слідчих-оперативних підрозділів ГУ Міндоходів у м.Києві.

Джерело: eveningkiev.com