У столиці виявили псевдоаптеку з продажу наркотиків

19 Травня 2014 09:50
newsland.com

newsland.com

У ході проведення оперативних заходів працівники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків Шевченківського районного управління столичної міліції викрили аптеку з продажу сильнодіючих лікарських засобів «Соннат» та «Димедрол», інформує ВЗГ ГУМВС України в м. Києві.

Формально приміщення було обладнано під аптеку. Громадяни, які мали намір купити справжні таблетки, виходили з порожніми руками. На прилавку знаходились пігулки, однак в наявності їх майже ніколи не було.

Сума лікарських засобів, що розміщувались на вітрині становила близько 200 гривень.

За півроку діяльності аптеки продавець створив певну клієнтську базу. Як правило, заклад відвідували одні й ті ж самі особи. Потенційних покупців працівник одразу впізнавав.

У приміщенні, у навісній стелі, 36-річний киянин зробив схованку, де зберігалась частина пігулок. Відвідувачі мали змогу купувати препарати як оптом, так і у роздріб.

Під час проведення санкціонованого обшуку аптечного закладу працівники міліції вилучили сильнодіючі лікарські засоби «Соннат», у кількості 600 штук, та «Димедрол» – 140 пігулок, пусті упаковки від препарату та грошові кошти в сумі 2 тисячі гривень.

Загальна роздрібна вартість вилучених сильнодіючих лікарських засобів за цінами «чорного ринку» становить близько 22 тисяч гривень.

Наразі вилучені засоби направлено на дослідження до науково-дослідного експертного криміналістичного центру Головного управління столичної міліції.

Слідчим відділом Шевченківського РУ ГУМВС України в місті Києві розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст. 321 ККУ (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збуту отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів). Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3-х до 5 років.

Працівники міліції встановлюють осіб, що можуть бути причетні до скоєння даного кримінального правопорушення, а також канали надходження препаратів до столиці.

Джерело: eveningkiev.com