Україна планує зняти в цьому році 30 фільмів – Держкіно

7 Травня 2014 15:55
ukr.lb.ua

ukr.lb.ua

В українському виробництві знаходиться 30 кінофільмів. Про це повідомила журналістам заступник голови Держагентства з кіно Лідія Клименко, передає кореспондент УНН.

“Зараз у виробництві знаходиться 30 фільмів. З них 15 фільмів за фінансовою підтримкою, а 15 фільмів за держзамовленням. Проблеми з виробництвом звісно є, оскільки на даний момент не відкрито фінансування”, – повідомила вона.Windows 7 Professional SP1 Key

Як сподівається перший заступник міністра культури Леся Островська, фінансування скоро відкриють заради того, що в цьому році гроші на виробництво фільмів у держбюджеті скоротили не так сильно, як хотіли на початку.

“Це приблизно 110 млн грн (на виробництво – прим.ред.). Це одна з небагатьох царин, де не скоротили фінансування дуже сильно”, – повідомила Л.Островська.

Крім того, вона зазначила, що зараз у Міністерстві культури та з іншими представниками культурної сфери ведеться активне обговорення щодо призначення голови Держагентства з кіно. За її словами, призначення керівника не вплине на фінансування установи, оскільки воно визначається законодавством, однак покращить оптимізацію роботи.

“Ми сподіваємось, що це відбудеться найближчим часом”, – повідомила Л.Островська.Windows 7 Home Premium SP1 Key

Джерело: unn.com.ua