Українська Вікіпедія 16-тою в світі накопичила 500 000 статей

14 Травня 2014 14:24
life.pravda.com.ua

life.pravda.com.ua

500-тисячною статтею стала стаття “Електронний газ”, котра, проте, того ж дня була перейменована у статтю “Модель вільних електронів”. Стаття описує одну з базових теорій фізики металів.

Започаткував ювілейну статтю користувач, котрий редагує Вікіпедію під псевдонімом “Звірі”. З його сторінки користувача видно, що його звати Максимом, він цікавиться квантовою теорією поля, фізикою елементарих частинок та космологією, має знання в області абстрактної математики, живе у Львові. Всього Максим започаткував в українській Вікіпедії 221 статтю.

Вікіпедія — вільна і безплатна енцикклопедія для користування і поширення. Вільна від реклами — підтримується за рахунок добровільних пожертв. Вільна для редагування. Вікіпедію добровільно і безоплатно створюють і редагують звичайні люди. Створювати, редагувати і навіть перейменовувати статті у ній просто — це може робити кожен, хто має базові навики роботи з комп’ютером.

 

Розмір і якість кожного мовного розділу Вікіпедії залежить від спроможності народів, що користуються цією мовою, творити інтелектуальний продукт. За наявністю потужної Вікіпедії також пов’язують майбутнє тієї чи іншої мови, її виживання і розвиток в епоху інформаційного суспільства.

Українська Вікіпедія серед усіх мовних розділів цієї вільної енциклопедії посідає 12-те місце за розміром бази даних. За відвідуваністю українська Вікіпедія вже четвертий місяць на 20 місці з показником понад 70 млн. переглянутих протягом місяця сторінок.

Джерело: Газета.ua