Українці можуть поскаржитися на ями на дорогах через інтернет-ресурс

21 Травня 2014 17:12
vidido.ua

vidido.ua

Заявити про дефекти на автомобільних дорогах загального користування відтепер можна на офіційному сайті Державного агентства автомобільних доріг України (“Укравтодор”, розділ внизу головної сторінки “Інформуйте про дефекти на дорогах”), повідомляє прес-служба відомства.

Як відзначають в “Укравтодорі”, спеціальний веб-сервіс, який розпочав свою роботу 20 травня, дозволить громадянам не тільки зафіксувати недоліки дорожнього покриття, але і отримати зворотну реакцію безпосередньо від виконавців робіт – служб автомобільних доріг в областях.

“Цей сервіс буде функціонувати за аналогією спеціалізованого громадського ресурсу “УкрЯма”, за підтримки якого ми реалізуємо проект”, – розповів голова “Укравтодору”Олександр Малін.

За його словами, різниця полягає в тому, що на сайті “Укравтодору” буде акумулюватися інформація про дефекти на автомобільних дорогах загального користування, тобто тих, які належать до сфери управління відомства, в той час як на сервісі “УкрЯма” – переважно будуть скарги на стан дорожньої мережі комунальної власності.

“Будь-який громадянин України, пройшовши реєстрацію, може залишити заявку-прохання про ліквідацію конкретного дефекту, описавши його місцезнаходження, тип і розмір, а система автоматично відправить повідомлення в службу автомобільних доріг у відповідному регіоні”, – описав принцип роботи сервісу голова “Укравтодору”.

В свою чергу всі недоліки, заявлені на сайті, начальники служб автомобільних доріг повинні вважати пріоритетними при виконанні робіт.

Джерело: Газета.ua